ouder en kind activiteiten juni 2022

 

Om omwonenden kennis te laten maken met de nieuwe bestemming van de Zeehoeve organiseren Social Taskforce en Saga Interproject in juni activiteiten voor ouders en kinderen, elke dinsdag vanaf 15.15 uur.

Terwijl kinderen deelnemen aan activiteiten in de natuurlijke omgeving bieden we ouders een moment van rust en ontspanning aan. 

Dankzij een bijdrage van Stadsdeel Oost is het mogelijk om deze activiteiten kosteloos aan te bieden.

 

aanmelden kan via: info@stichtingdezeehoeve.nl 

 

Adres:          Overdiemerweg 41. tegenover de Diemervijfhoek.

Via het Diemerpark is de boerderij goed bereikbaar per fiets, parkeren is gratis.

 

 

Datum                        Activiteit kinderen 6 t/m 9 jaar               Activiteiten ouders    

14-06-2022              Estafette                                                      koffie & thee

21-06-2022              Cupcakes                                                    Wandeling Diemervijfhoek

28-06-2022              Knutselen                                                    Yoga

5-07-2022                Speurtocht                                                   koffie & thee + spelletjes


elke dinsdag van 15.15 tot 16.30 uur, deelname gratis, inclusief koffie & thee & ontspanning voor ouders en begeleide activiteiten voor de kinderen.

Dinsdag 14-06-2022:

Op deze dag doen wij estafette met de kinderen in de boomgaard van de Zeehoeve. De estafette bestaat uit kleine opdrachtjes die de kinderen in groepjes uitvoeren, hierbij kun je denken aan; ei balanceren op een lepel, springtouwen en parcours afleggen. Door de estafette blijven de kinderen in beweging en leren zij nieuwe vaardigheden. Ook leren zij op een leuke manier nieuwe kinderen kennen en goed samen te werken. 

Terwijl de kinderen vermaakt worden kunnen de ouders genieten van een kop koffie/thee en lekkernijen. Ook is er gelegenheid om te wandelen of spelletjes te spelen, denk hierbij aan; 30 seconds, oud Hollandse spelletjes of mens erger je niet. Een uurtje 'thuis' werken in de natuur is natuurlijk ook mogelijk, de ICT voorzieningen zijn echter beperkt en ontspanning is dan helaas geen garantie ;-).

 

Dinsdag 21-06-2022:

Op deze dag gaan wij cupcakes bakken en versieren met de kinderen. De kinderen mogen zelf het beslag maken (onder begeleiding) en keuze maken uit verschillende smaken. Nadat de cupcakes gebakken zijn worden deze door de kinderen versierd naar eigen keus en gezamenlijk benuttigt in de zon.

Voor de ouders hebben wij deze dag een wandeling gepland staan door De DIemervijfhoek. Je leert een nieuw omgeving kennen en kan lekker tot rust komen in de natuur, terwijl je gesprekken voert met andere ouders over bijvoorbeeld de opvoeding. Of misschien wil je alleen lopen en genieten van de omgeving. Tot slot wordt er wat verteld over de geschiedenis van Zeehoeve.


Dinsdag 28-06-2022

Op deze dag gaan wij knutselen met de kinderen. Het eerste half uur van de middag gaan we lekker knutselen met verf en papier. Het tweede half uur gaan we slijm maken! Bij het slijm kunnen de kinderen zelf een leuk kleurtje uitkiezen en glitters toevoegen etc. De kunstwerkjes mogen zij uiteraard meenemen naar huis. 

Voor de ouders hebben wij deze dag een yoga workshop. U kunt hier deelnemen aan een leuke middag waar bij een yoga les krijgt om lekker tot rust te komen. De yogales wordt gegeven door een professionele yogadocent en wordt afgestemd op de ervaring van de deelnemers.

 

 

Dinsdag 5-07-2022

Op deze dag gaan de kinderen op speurtocht rondom fort Diemerdam en boerderij de Zeehoeve. De speurtocht bevat leuke en laagdrempelige opdrachten en deze wordt uitgevoerd in kleine groepjes. De groepjes krijgen allemaal een beloning aan het eind.

Voor de ouders hebben wij ook op deze dag een koffie/thee middag met lekkernijen. 

Tijdens het koffie/thee drinken kunnen de ouders spelletjes met elkaar spelen, denk hierbij aan; 30 seconds, oud Hollandse spelletjes en mens erger je niet.